Kapu az Energia birodalmába - online információs portál és tudástár
  
                     
Pályázatokról


Újabb magyar gázpiaci exportsiker Horvátországban Nyomtatás E-mail

Budapest, 2017. február 21. – Ismét nagy volumenű gázpiaci tendert nyert el az IP Systems Kft. külföldön. Ezúttal a horvát energetikai piac egyik legnagyobb szereplője, a HEP Group számára szállít a teljes gázkereskedelmi tevékenységet támogató, a kapacitásoptimalizálást és fogyasztási előrejelzést is magába foglaló informatikai megoldást mintegy 150 millió forint értékben.

Bővebben...
 
Karácsonyi jótett Nyomtatás E-mail
A ROCKWOOL Hungary Kft. társadalmi felelősségvállalás programjában 3,6 millió forint értékben adott át tűzbiztos homlokzati- és tetőtéri hőszigetelési rendszert a Bethesda Kórház Alapítványnak. A szigetelőanyagot az ország egész területéről figyelemhiányos és hiperaktív gyermekeket fogadó ADHD Ambulancia épületének felújításához használják fel.
Bővebben...
 
Kenderesi Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium épületeinek energetikai korszerűsítése Nyomtatás E-mail
Megkezdődött a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kenderesen a Kenderesi Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium épületeinek energetikai korszerűsítése. A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt révén csökken az intézmény épületeinek hővesztesége, és ezáltal a fűtéshez felhasználandó energiahordozók mennyisége is. A beruházás így egyszerre segíti hazánk uniós klímavédelmi kötelezettségeinek teljesítését, és csökkenti az iskola és kollégium fenntartási költségeit is.
Bővebben...
 
150 milliós energetikai beruházás Cegléden Nyomtatás E-mail
2015 őszén indul a ceglédi Török János Mezőgazdasági és Egészségügyi Szakképző Iskola épületeinek energetikai korszerűsítése. A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló környezetvédelmi beruházás során öt jelentősen elavult energiahatékonyságú épület kap hőszigetelést és modern nyílászárókat.
Bővebben...
 
Energetikai korszerűsítés Baktalórántházán Nyomtatás E-mail
Megkezdődött a Széchenyi 2020 program keretében a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Baktalórántházán a Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium energetikai korszerűsítése. A zöld beruházás során az épületek új hőszigetelést és modern nyílászárókat kapnak. A felújítás eredményeképp csökken az épületek hővesztesége, és ezáltal a fűtéshez szükséges energiahordozók mennyisége és költsége. A modernizált épületek várható élettartama is növekszik és a bent tartózkodók komfortérzete is nő.
Bővebben...
 
Tájékoztatás a 2009. évben kiírt széltenderrel kapcsolatban Nyomtatás E-mail

A Magyar Energia Hivatal a Hivatal által 2009. évben kiírt széltenderrel kapcsolatban tájékoztatást tett közzé "Hatósági és banki adatszolgáltatás – határidők számítása" tárgyban. A tájékoztatás részletei elérhetőek a Hivatal honlapján ezen a linken keresztül.
 

 
MEH Szélerőmű pályázatok Nyomtatás E-mail
A Magyar Energia Hivatal március 1-i Sajtóközleményében jelezte, hogy a Hivatal által kiírt Szélerőmű Pályázatra a pályázók benyújtották szélerőművek létesítésre vonatkozó pályázataikat. A Hivatalhoz 68 pályázat érkezett összesen 1117,75 MW szélerőmű kapacitás létesítésére. A pályázati adatok – a Pályázati Kiírási Dokumentáció keretei között - nyilvánosak. További részletek elérhetőek a MEH hivatalos honlapján valamint a Sajtóközlemény Szélerőmű pályázat 2010.03.01. linken.
 
Szélerőmű pályázat Nyomtatás E-mail

A Magyar Energia Hivatal konzultációt szervez a Szélerőmű Pályázattal kapcsolatban. A konzultáció időpontja 2010. január 28-án. A konzultációra a Hivatal honlapján lehet jelentkezni, regisztrációs számmal,  a bal oldalon található "Szélerőmű pályázat" ikonra kattintva. A jelentkezési határidő január 25. éjfél. A szélerőmű pályázattal kapcsolatban feltett kérdésekre az alábbi dokumentumban olvashatják a válaszokat.

Szélerőmű pályázat 2009. Válaszok a kérdésekre III.
Szélerőmű pályázat 2009. Válaszok a kérdésekre II.
Szélerőmű pályázat 2009. Válaszok a kérdésekre

 
Indulhatnak a zöld beruházások! Nyomtatás E-mail
altNémi kezdeti bizonytalanság után immár valóban kiírásra került a Zöld Beruházási Rendszer Klímabarát Otthon pályázata, ami a lakossági energiahatékonyságának javítását tűzi ki célul. Ahogy tehát korábban írtuk: indulhat a felújítás!
Újra igényelhető állami támogatás otthonaink energiahatékonyságának javítására. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Klímabarát Otthon Energiahatékonysági Alprogramjában a hagyományos technológiával épült lakások, társasházak felújítására, illetve energiahatékony új otthonok építésére lehet pályázni.
Bővebben...
 
A Sustainable Energy Europe Kampány partner programot hírdet Nyomtatás E-mail

altA Fenntartható Energia Partnerség egy közös európai programot hírdetett meg az európai, fenntartható energiában érdekeltek és kezdeményezéseik számára a vizbilitást elősegítendő. A cél az energiaszektor ezen szereplőinek megerősítése és együttműködésének elősegítése. A regisztrációs lapok leadási határideje 2009. október 9.  

A partnerség keretein belül a megújuló energia támogatói önként vállalnák, hogy követik a Fenntartható Energia Európája (Sustainable Energy Europe) Kampány céljait. Cserébe az energia szektor ezen szereplői számára az Európai Bizottság kiterjedt promóciós és eszköz csomagot bocsájt majd rendelkezésre és biztosítja együttműködésük csatornáit.
Bővebben...
 
A Magyar Energia Hivatal pályázatot hírdet Nyomtatás E-mail

A Magyar Energia Hivatal szélerőmű kapacitás létesítésére pályázatot ír ki a villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény 7. § (2) bekezdése és 8. §-a alapján, a 159. § q) pontjában meghatározott hatáskörében eljárva, a szélerőmű kapacitás létesítésére irányuló pályázati kiírás feltételeiről, a pályázat minimális tartalmi követelményeiről, valamint a pályázati eljárás szabályairól szóló 33/2009. (VI.30.) KHEM rendelet előírásaival összhangban.

Bővebben...
 


Hungarian (formal)English (United Kingdom)

Könyv ajánló


Miről olvasna szívesen?
 

Statisztika

Tagok : 17
Tartalom : 304
Tartalom találatai : 1297845