Kapu az Energia birodalmába - online információs portál és tudástár
  
                     
Megújulókról


Átadták az uniós társfinanszírozással épült 499 kW névleges teljesítményű szolárparkot Demjén külterületén. Nyomtatás E-mail
A Heves megyei zöldberuházás során 3840 darab vékonyfilmes napelemet telepítettek. A napenergiából származó villamos energia a közcélú hálózatra kerül, így a térség villamos energia ellátásának egy része hamarosan tiszta, hazai megújuló forrásból fog származni. A beruházás hozzájárul hazánk megújuló energetikai célkitűzéseihez: 564 tonnával csökkenti évente hazánk szén-dioxid kibocsátását.
Bővebben...
 
Virtuális Erőmű Program Nyomtatás E-mail
A fenntartható energiával kapcsolatos leginnovatívabb európai projekteknek járó Fenntartható Energia díj egyik idei várományosa a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. Virtuális Erőmű Programja. A Virtuális Erőmű Program célja, hogy összegyűjtse, rendszerezze, számszerűsítse és közzétegye a programban résztvevő vállalkozások energiahatékonyság terén elért eredményeit. A programról bővebben a képre kattintva tájékozódhat.
 
Kilenc uniós projekt a 2015-ös Fenntartható Energia díjak várományosainak listáján Nyomtatás E-mail

BRÜSSZEL – Nyilvánosságra került a fenntartható energiával kapcsolatos leginnovatívabb európai projekteknek járó Fenntartható Energia díjak idei várományosainak listája. A végső győzteseket Miguel Arias Cañete, az éghajlat- és az energiapolitikáért felelős biztos, valamint Jerzy Buzek, az Európai Parlament ipari szakbizottságának elnöke fogja kihirdetni június 16-án, a fenntartható energia európai hetén. Ennek az – energiaügyi és éghajlatpolitikai szempontból első számú – uniós eseménysorozatnak a középpontjában idén a felelős fogyasztók új energiaunióban betöltött szerepe áll

Bővebben...
 
Közel négyezer napelemet telepítenek Demjén mellett Nyomtatás E-mail

Áramtermelő napelemes rendszer épül ki uniós támogatással a Heves megyei Demjén külterületén. A 3840 darab vékonyfilmes napelemből álló beruházás hozzájárul hazánk megújuló energetikai célkitűzéseihez és a térség részben megújuló energiából származó áramot használhat. A projekt 564 tonnával csökkenti évente majd hazánk szén-dioxid kibocsátását.

Bővebben...
 
Napelem mező a hajdú-bihari Bojton Nyomtatás E-mail

3840 darab vékonyfilmes napelemből álló áramtermelő napelemes rendszer épül ki uniós támogatással a Hajdú-Bihar megyei Bojton. A 499 kW névleges teljesítményű megújuló energiás beruházás eredményeképp a térség részben megújuló energiából származó áramot használhat, továbbá mintegy 550 tonnányi szén-dioxiddal csökken hazánk üvegházgáz kibocsátása évente, így a projekt hozzájárul a hazánk számára is kötelező uniós klímavédelmi célok eléréséhez

Bővebben...
 
Hőszigetelés nyáron is Nyomtatás E-mail
Amikor hőszigetelésről beszélünk mindig a fűtési költségek csökkentésére gondolunk, pedig a megfelelő hőszigetelés az épületek belső komfortjához a nyári időszakban is elengedhetetlen. Arról nem is szólva, hogy az épületek 1 Celsius fokkal való hűtéséhez háromszor annyi energiára van szükség, mint 1 Celsius fokkal való felfűtéséhez.
Bővebben...
 
Napelem mező épül Darvason Nyomtatás E-mail
A Hajdu-Bihar megyei Darvas külterületén áramtermelő napelemes rendszer épül ki uniós támogatással. A közel 4000 vékonyfilmes napelemből álló, 499 kW névleges teljesítményű napenergia beruházásnak köszönhetően több mint 550 tonnányi szén-dioxiddal csökken hazánk üvegházgáz kibocsátása évente.
Bővebben...
 
Megépült Túrkevén a termálfürdő hőenergiáját és kísérőgázát hasznosító beruházás Nyomtatás E-mail

Megépült Túrkevén a termálfürdő hőenergiáját és kísérőgázát hasznosító beruházás: zöld energiát állítunk elő a korábban nem hasznosított ártalmas metán gázból. A Környezet és Energia Operatív Program révén az üvegházhatású gázok kibocsátása közvetlenül és közvetetten is csökken: évi 106 tonnával kevesebb metán jut a légkörbe, míg a teljes szén-dioxid kibocsátás éves szinten 3.471 tonnával csökken.

Bővebben...
 
Book promotion - Urgent Architecture: 40 Sustainable Solutions for a Changing World Nyomtatás E-mail

EnergiaPorta is introducing one of our partnering organization, Inhabitat's editor Bridgette Meinhold's brand new book 'Urgent Architecture: 40 Sustainable Solutions for a Changing World' discussing the growing importance of architecture's role in disaster relief, climate change and alleviating poverty. 

 
Szennyezésből zöldenergia Túrkevén - Termálvíz-kísérőgáz hasznosítás Nyomtatás E-mail

A Túrkeve Városi Önkormányzat beruházásának célja a városi termálfürdő - jelenleg a levegőt szennyező - üvegházhatású metán kísérőgázának hasznosítása. A több mint 125 millió forintból megvalósuló projekt eredményeként villamos áramot és hőenergiát állítunk elő a korábbi szennyezőből, és ezáltal évi 3.471 tonnányi szén-dioxiddal csökken bolygónk klímájának a terhelése. 

Bővebben...
 
Mezőgazdasági hulladékból zöldenergia - biogáz üzem épül Solton Nyomtatás E-mail
Közel egymilliárd forintból épül Solton a térségben keletkező mezőgazdasági hulladékokat hasznosító biogáz üzem. Az új üzem 2,23 millió tonna biogázt fog évente előállítani hígtrágyából, valamint egyéb növényi és élelmiszeripari maradékanyagokból. A biogázból pedig az üzem helyben hasznosítható hőt és évi 4 240 MWh zöldáramot fog előállítani, mely révén évente 13 455 tonnával csökken hazánk üvegházgáz-kibocsátása.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Hungarian (formal)English (United Kingdom)

Könyv ajánló


Miről olvasna szívesen?
 

Statisztika

Tagok : 17
Tartalom : 304
Tartalom találatai : 1297845