Kapu az Energia birodalmába - online információs portál és tudástár
  
                     
Energiahatékonyság az iparban - Tendenciák és gyakorlati megoldások Nyomtatás E-mail
A DUIHK 2016. szeptember 27-én konferenciát szervezett, amelyen német és magyar szakemberek tartottak előadásokat az ipari energiahatékonyság helyzetéről Magyarországon és Németországban. A rendezvényen bemutatkoztak ezenkívül német innovatív vállalatok, amelyekkel 2016. szeptember 28-án és 29-én egyéni megbeszélések folytatására is lehetőség nyílt. A rendezvény lehetőséget biztosított ezenkívül német és magyar vállalatok közötti kapcsolatépítésre.

Camila Vargas (energiwaechter GmbH) beszélt a német energiafordulat okairól és céljairól, amelyek közé tartozik többek között az ipar energiafelhasználásának a csökkentése is. Dr. Fritz Rettberg (TU Dortmund) az ipar 4.0-ról, az intelligens gyárakról és a megújuló energiák iparban való alkalmazásáról tartott előadást. Wolfgang Brettl (Ökotec Management GmbH) prezentációjában lehetőségeket mutatott be az energiahatékonyság javítására, ill. a költségek csökkentésére a sűrített levegős rendszerek optimalizálásával.

Ezt követően öt német vállalat mutatta be legaktuálisabb megoldásait az energiahatékonyság növelésére, mielőtt magyar cégek képviselői kaptak szót. Sáfár Miklós és Konczér Miklós a BPW-Hungária Kft.-tól arról tartottak előadást, hogy vállalatuk hogyan csökkenti az energiafelhasználását – többek között hatékony épületirányítással és modern fűtőberendezésekkel –, illetve hogyan fedezi az energiahasználata egy részét megújuló energiaforrásokból, mint pl. napenergiából. Erhardt Tamás (Siemens Zrt.) prezentációt tartott az automatizálás következményeiről az energiahatékonyságra, pl. épületek esetében. A vállalat erre egy alkalmazást ajánl, mely segítségével értékelni lehet az energiateljesítményt. Torma Erzsébet (Goodwill Consulting Pályázati Tanácsadó Kft.) felhívta a figyelmet kkv-knak szánt támogatási lehetőségekre állami pályázatok keretében, ezek között pl. egy épületenergetikai beruházásokat célzó összesen 160 milliárd forintos keretprogramra. Ez a pályázat 2016. november 15-én kerül meghirdetésre. A rendezvény zárásképpen helyt adott kapcsolatépítési lehetőségnek kötetlen hangulatban a német cégek információs standjainál.

 

A konferencia letölthető előadásai

Energiahatékonyság Németországban
Camila Vargas, energiewachter GmbH, a Német Szövetségi Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium (BMWi) "Exportiniative Energie" programjának megbízott tanácsadója

Ipar 4.0., Smart Factory/intelligens gyár és megújuló energiák alkalmazása az iparban
Dr. Fritz Rettberg, Műszaki Egyetem Dortmund, Energetikai Rendszerek Intézet

Energiahatékonyság-növelés és költségcsökkentés sűritett levegős rendszerek optimalizálásával
Dipl.-Ing. Wolfgang Brettl, Ökotec Management GmbH
 

Energiahatékony megoldások Németországból:

Energetikai tanácsadás, energetikai auditálás, mobil mérési szolgáltatások
CCC-Schilling GmbH

Komplett LED megvilágítási rendszerek
Insta Elektro GmbH

Energia montitoring és villamos hálózati mérések
Janitza electronics GmbH

Infravörös rendszerek ágas csarnokok befűtéséhez
Kübler GmbH

Sűrített levegő energiahatékony felhasználása az iparban
Postberg + Co. GmbH

 Hatékony energiafelhasználás a BPW-Hungária Kft.-nél
Sáfár Miklós; Konczér Miklós, BPW Hungária Kft.

Az automatizálás hatása az energiahatékonyságra
Erhardt Tamás, Siemens Zrt.

Energiahatékony beruházások - pályázati lehetőségek vállalkozások számára
Torma Erzsébet, Goodwill Consulting Pályázati Tanácsadó Kft.

A rendezvénysorozat a Német Szövetségi Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium (BMWi) megbízásából, az „Exportinitiative Energie” program keretén belül került megrendezésre.

Kapcsolattartó:

Szabó Erika
+ 36 1 345 7618
szabo(at)ahkungarn.hu
+ 36 1 345 7651 
Hungarian (formal)English (United Kingdom)

Könyv ajánló


Miről olvasna szívesen?
 

Statisztika

Tagok : 17
Tartalom : 304
Tartalom találatai : 1297534