Kapu az Energia birodalmába - online információs portál és tudástár
  
                     
Kutatás & Fejlesztés


Károsanyag-kibocsátás nélküli műanyag-feldolgozó épült Faddon Nyomtatás E-mail
Károsanyag -kibocsátás nélküli műanyag-feldolgozó épült Tolna megyében Több mint egymilliárd forintos ráfordítással a műanyaghulladékot károsanyag-kibocsátás nélkül feldolgozó, kísérleti üzemet épített a Felső-Bácska Tározós Szélpark Kft. a Tolna megyei Faddon. A kutatás-fejlesztési projekteket lebonyolító székesfehérvári cég az 1 milliárd 261 millió forintos beruházáshoz a Norvég Alaptól nyert el támogatást. A beruházás célja egy új, innovatív, több éves működési tapasztalattal rendelkező hasznosítási eljárást magába foglaló technológia hazai telepítése.
Bővebben...
 
MAGYAR ALAPANYAG, HAZAI MUNKAERŐ, VILÁGHÍRŰ HŐSZIGETELÖ Nyomtatás E-mail
A világ energiafelhasználása egyre növekszik, a legnagyobb energiatakarékossági lehetőséget pedig épületeink kivitelezése rejti magában. Ennek tükrében az energiatakarékos fenntartáshoz és üzemeltetéshez elengedhetetlen, hogy a legkörültekintőbb módon válasszuk meg a megfelelő alapanyagot.

A ROCKWOOL Hungary Kft. tapolcai gyárában magyar alapanyagból, hazai munkaerővel készül a környezetvédelmi szempontból is előnyös kőzetgyapot hőszigetelő-anyag.
Bővebben...
 
Kína a világ legnagyobb napenergia-termelési központját építi Nyomtatás E-mail

altInhabitat - A Kína által “a világ legnagyobb napenergia-termelési központjá”-nak, vagy egyszerűbben “Szolár-völgy”-nek nevezett konstrukció építése már folyamatban van. A koncepció alappillére a zöld energiát hasznosító technológia mellyel a központ méltón válhat a kaliforniai Szilikon-völgy fő versenytársává. Az ambíciózus park terve a Himin Solar Energynek köszönhető, melynek főhadiszállása a Nap-Hold Kastélyban található, amely jelenleg a világ legnagyobb napenergiával üzemeltetett irodaháza. A központot Kínában, Dezhou közelében helyezik el. A projekt becsült költsége 740 millió $.

Bővebben...
 
Az új szemét égető a műanyagot tiszta energiává alakítja Nyomtatás E-mail

altGondoljunk csak az összes műanyagra, melyet az emberek nap, mint nap használnak – a különböző palackokra, Tupperware-okra, a csomagolásokra stb… Most képzeljük el, hogy az újrahasznosító üzemekben vagy a hulladéklerakókban összegyűlt műanyagot tiszta, megújuló energia előállítására használunk fel. Pontosan ez az elképzelése támadt Yiannis Levendisnak és a Northeastern University hallgatóiból álló csapatának, amikor kifejlesztették a dupla-tartályú hulladékégető-kamrát. Az égetőkamra prototípusa képes a műanyag hulladékot energiává alakítani anélkül, hogy káros anyagot bocsájtana ki.

Bővebben...
 
Erőmű egy hátizsákban Nyomtatás E-mail

A Bourne Energy új találmánya egy hátizsák méretű, és háton hordható hidro-elektronikai generátor, amely továbbfejlesztette a hordozható energiaforrás fogalmát. A műszer kb. 1 méter hosszú, súlya kevesebb, mint 15 kiló és képes 500 watt per egység energiát előállítani. Emellett rendelkezik önálló integrált teljesítmény-szabályozóval, hűtő- és érzékelő rendszerrel. A találmány önmagában is működtethető, vagy kombinálható több műszerrel együtt egészen 30 kW előállításáig.

A műszerről részletesebben olvashat ide kattintva.

Kép: Inhabitat (www.inhabitat.com)

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Hungarian (formal)English (United Kingdom)

Könyv ajánló


Miről olvasna szívesen?
 

Statisztika

Tagok : 17
Tartalom : 303
Tartalom találatai : 1272484